Grupper på Google+

Grupper sa du?

Gruppefunksjonaliteten i Google+ ble lansert sent på høsten i 2012 og er blitt veldig godt mottatt av brukerne. Det finnes grupper nær sagt for en hver interesse eller gruppering. I Norge er den største gruppen Google+ Norge som pr dags dato har over 1500 medlemmer. Denne er ment å være et uhøytidelig lavterskel tilbud hvor en kan dele og diskutere ulike emner på norsk og egner seg godt som en start på din tilstedeværelse på Google+.

Hvordan finner jeg disse gruppen da?

Når du skal finne grupper, kan du gjøre det på to ulike måter.

Alternativ 1.
Som start kan du gå inn på menyen dine oppe til venstre i skjermbildet ditt og når du holder musepekeren over symbolet som er vist under vil du få opp en del valg.

meny

Om du nå velger:

grupper

vil du kunne se de gruppene du eventuelt allerede er medlem av og velge Anbefalt for deg om du ønsker tips om andre grupper:  valg av grupper

Alternativ 2
Søk etter emner som du kan tenke deg å følge og for å se om det finnes grupper for nettopp din interesse.

Bruk søkefeltet øverst på siden
Dette vil gi deg valg mellom å ta et Google+ søk eller velge et av de foreslåtte alternativene som automatisk kommer opp under. Om du velger søk i Google+ vil du få muligheten til å filtrere resultatene dine i denne menyen:

Filtrer søk

Så, vil du finne en gruppe som omhandler temaet ditt, velger du ganske enkelt «Grupper» i menyen.

Du vil ganske sikkert også få en rekke gruppeinvitasjoner fra andre ute i det store «Googleverset». Langt fra alle disse vi være relevant for deg og dine interessefelt, så vurder og sjekk gjerne ut gruppen før du sier ja til et medlemskap 🙂 .

Bli medlem!

Å bli medlem i en gruppe er gjort med et par tastetrykk. Om du har fått en invitasjon så trykker du «Se gruppen» og trykker deretter på denne knappen oppe til høyre i vinduet ditt: bli med i gruppen

Denne knappen vil du finne igjen uansett hvordan du fant gruppen du ønsker å være en del av.

Hvordan kan jeg poste noe til gruppen da?

Den enkleste måten du kan dele et innlegg med gruppen på er å være inne i gruppen, da vil du finne en boks øverst hvor du kan skrive innlegget ditt direkte.

Del et innlegg fra en gruppe

Bruk det valget som stemmer best med det du vil dele og du er i gang.

Innlegget ditt vil som standardvalg postes i gruppens hovedstrøm. Har gruppen flere ulike etiketter (viser til venstre i gruppen), vil du kunne velge hvilken etikett du skal legge det under.

Denne boksen vil du finne igjen uavhengig av om du befinner deg på din egen profilside eller sitter å leser strømmen din. Forskjellen ligger i at om du befinner deg utenfor gruppen vil du måtte velge den spesifikke gruppen for å dele det til gruppesiden.

Hvem kan se hva jeg skriver i en gruppe?

Er gruppen offentlig kan hvem som helst som besøker gruppen se innlegget ditt og det vil også være søkbart. Innlegget vil også som standard vise både på profilen din og i nyhetsstrømmen, – MEN kun for de som er medlemmer i samme gruppe som deg!

Ønsker du ikke at det skal vises på profilen din, kan du forandre dette ved å gå inn på innstillinger. Om du trykker på navnet ditt oppe til høyre vil du kunne gå inn på «konto» . Velg Google+ ute i sidemenyen og gå gjerne gjennom innstillingene dine nedover. Når du kommer ned til «Profil» så tar du bare bort krysset i det øverste valget..

Innstillinger

Men hvordan kan jeg vite når det er kommet nye innlegg i gruppene mine?

Du går inn på oversikten over gruppene dine vil det vise et rødt tall på de gruppene som har fått nye innlegg, dette viser hvor mange nye innlegg som er kommet siden sist du var inne. Du kan også selv bestemme om du vil at mr jingle skal «ringe» når det kommer et nytt innlegg. Når du er inne i gruppen viser det en bjelle på «profilbildet» til gruppen, denne kan du bruke til å slå av og på varsler med (deaktiveres automatisk når det er over 10000 medlemmer i en gruppe). I tillegg kan du gå inn på innstillinger igjen og velge om du vil ha epostvarsler og/eller telefonvarsler når du blir invitert inn til en ny gruppe.

Nå håper jeg du er klar til å bruke gruppene som finnes på Google+, og har du spørsmål så svarer vi gjerne! Bruk gjerne kommentarfeltet under.. 🙂

Og ikke glem… engasjement avler engasjement! Ha en god plussdag 🙂 🙂 

Om du følger med så skal vi neste gang ta for oss hvordan du starter og administrerer dine egne grupper, så… Stay tune!

Reklame

En kommentar om “Grupper på Google+

  1. Tilbaketråkk: Sosial direkte Den store norske Google+ Guiden - Sosial direkte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s