Hvordan komme i gang med Google+

Du har gjerne hørt om det, men lurer på hva Google+ egentlig er. Muligens har du opprettet en konto, men ikke helt fått taket på hvordan ting fungerer. Uansett, gjennom denne miniguiden skal vi vise deg noen enkle tips og triks for å komme i gang som vi håper du kan dra nytte av. I senere innlegg vil vi gå nærmere inn på de ulike funksjonene for de som ønsker å gå dypere inn i stoffet.. 🙂

Så hvordan starter jeg?

Du har gjerne en Gmail konto? Da er du allerede på god vei, om du ikke har en Gmailkonto så oppretter du en herfra!

Når du åpner siden google.com eller google.no får du opp et søkevindu, men mange overser den svarte linjen øverst i vinduet. Herfra kan du bruke en mengde av Googles nyttige tjenester som kart, mail, youtube, bilder etc. Det vi skal se nærmere på i dag er det valget som står helt til venstre. Har du logget inn, vil det være navnet ditt som står der og har du ikke logget inn står det enkelt +deg.

Du vil nå se følgende skjermbilde:

opprett google+ konto

Følg instruksjonene videre og start gjerne med å følge noen av de som google foreslår i trinn 3. Når du nå trykker fullfør, ser du ditt første Google+ skjermbilde. Dette gir deg også instruksjoner og veiledning til å fullføre profilen din. Bruk gjerne litt tid på å fullføre denne, det vil gjøre det enklere å få følgere siden.

Litt begrepsforklaringer

Før vi går videre skal vi se på noen begreper som kan være lurt å kjenne til.

Sirkler/kretser

Ved hjelp av sirkler kan du enkelt dele poster med et utvalg mennesker uten å tenke på at «alle» ser det. Bruker man sirkler riktig er det også en fin måte å filtrere nyhetsstrømmen din på, slik at du får med deg de postene som er viktig for deg.

Les mer om Sirkler her!

Grupper

Grupper bruker du når du vil dele noe eller kommunisere med andre som har noe til felles med deg. Kan sammenlignes med grupper på Facebook eller andre nettforum.

Les mer om Grupper her!

Hangouts

Hangouts er fellesbetegnelsen på videosamtaler (med opptil 10 personer samtidig) og en chatfunksjon hvor du kan snakke med og dele bilder til en eller mange personer samtidig.

Ler mer om  Hangouts her!

Eventer

Den enkleste måte å invitere til en happening. Ved hjelp av eventfunksjonene kan du også dele bilder og informasjon med de som deltar.

Les mer om Eventer her!

 

Jaja, men det er fremdeles ikke noe særlig som skjer her…

Hvem skal jeg følge her da? Jeg kjenner jo ingen… Vel, det gjorde ikke vi heller da vi startet, men det kan du jo gjøre noe med ikke sant? En god start kan være å melde seg inn i gruppen Google+ Norge . Dette er pr. i dag norges største gruppe og her deles og kommenteres det alt mellom himmel og jord. Kanskje du finner noen her som du kunne tenke deg å legge til i sirklene dine også. På høyre siden vil du også finne noen linker som kan være greit å se litt på.

Nå er kanskje tiden inne for å gjøre sine første søk for å finne de som legger ut ting som du finner interessant. Hvilke interesser har du? Hva synes du det er kjekt å følge med på? I søkefeltet like under den svarte linjen kan du søke på hva som helst og få opp poster som stemmer overrens med søket ditt. (Les mer om søkefunksjonen i Google+ her!) Sjekk gjerne ut profilene før du legger dem til. (Det gjør du enkelt ved å trykke på profilbildet eller navnet som står øverst i posten)

Fremdeles noe du lurer på? Spør oss gjerne 🙂

Lykke til

Reklame

En kommentar om “Hvordan komme i gang med Google+

  1. Tilbaketråkk: Sosial direkte Den store norske Google+ Guiden - Sosial direkte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s